Bourbon Cask

PURE TASTE is een uitgave die exclusief in het bezoekerscentrum van Stokerij De Molenberg wordt aangeboden. De selectie van één specifieke houtsoort waarop de spirit wordt gerijpt resulteert telkens in een unieke smaakexpressie.

PURE TASTE BOURBON CASK is de 1ste smaakexpressie uitgegeven onder het PURE TASTE label. Deze single malt whisky werd gedurende 36 maanden exclusief gerijpt in Bourbon vaten. Deze vaten zijn gemaakt uit 100% Amerikaanse eik. Omwille van de verfijnde houten vanilletoetsen die deze houtsoort afgeeft tijdens de rijping kiezen de meeste whisky distilleerderijen om met deze klassieke vaten te werken.

Bij Stokerij De Molenberg worden deze Bourbon vaten ingezet voor de basisrijping van Gouden Carolus Single Malt whisky, gevolgd door een rijping op zogenaamde ‘Anker' vaten.

PURE TASTE BOURBON CASK is hierop een uitzondering. Tijdens de volledige rijpingsperiode (36 maanden) wordt uitsluitend op Bourbon vaten gerijpt. Dit resulteert in een unieke whisky: krachtig en jong, licht gekruid met toetsen van hout, appel en vanille.

Specificaties

  • Belgian Whisky, Alc./Vol. 50%, 20 cl
  • Stokerij De Molenberg - België - Distillery Edition
  • Uitsluitend gerijpt op Bourbon vaten, min. 3 jaar
  • Licht gekruid met zachte toetsen van hout, appel en vanille
  • Puur schenken of met een druppeltje zuiver, fris water