‘Grand Slam’ voor Gouden Carolus Single Malt: opnieuw bekroond met goud en zilver!

Global Spirits Masters 2015: Goud
International Wine & Spirit Competition 2015: Zilver

 Gouden Carolus Single Malt van Stokerij De Molenberg werd bij de eerste deelname aan de Global Spirits Masters meteen bekroond met een gouden medaille in de categorie ‘wereldwijde whisky – European Single Malt super premium’.

De ‘Global Spirits Masters’ werd in 2008 opgericht in het V.K. Een onafhankelijke jury bestaande uit journalisten en professionals uit de whisky- en sterke dranken wereld proeft en keurt elk jaar de inzendingen uit alle hoeken van de wereld in een blindproeverij, waarbij de whisky wordt beoordeeld op eigen verdienste en volgens de ingezonden categorie.

De resultaten worden jaarlijks gepubliceerd in het toonaangevende ‘The Spirits Business’ magazine.

Op de jaarlijkse International Wine & Spirit Competition (IWSC) werd Gouden Carolus Single Malt opnieuw bekroond met een zilveren medaille in de categorie ‘Worldwide whisky’, een bevestiging van het behaalde zilver in 2014.

De IWSC werd opgericht in 1969 in het V.K. en behoort tot één van ’s werelds meest prestigieuze competities. Deze competitie bestaat uit twee delen: de inzendingen worden eerst blind geproefd door een ervaren panel juryleden uit de drankensector. Daarna worden de bekroonde dranken onderworpen aan een technische analyse, vooraleer de resultaten worden bekend gemaakt.

Charles Leclef, 5de generatie eigenaar:
“Dit is opnieuw een fantastisch resultaat. Na 2 eerdere medailles in 2014 betekent dit goud en zilver dus een onvoorstelbare 4 op een rij. Hiermee behalen we zowaar een ‘grand slam’ met onze Belgische whisky! (4 medailles op rij bij evenveel deelnames aan internationale competities)

Ik ben dit project gestart met de bedoeling om een unieke, Belgische kwaliteitswhisky met een uitgesproken en gebalanceerd karakter op de markt te brengen. Deze nieuwe onderscheidingen moedigen ons aan om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Gouden Carolus Single Malt is een verfijnde whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. De opeenvolgende rijping in klassieke Bourbon vaten gevolgd door een verdere rijping in Het Anker vaten (houten vaten bewerkt door de tonnenmaker volgens onze eigen specificaties) resulteert in een verfijnde whisky met een volle en evenwichtige smaak. De subtiel aanwezige fruitaroma’s worden mooi aangevuld met toetsen van hout en vanille.

Meer info: Global Spirits Masters (www.thespiritsbusiness.com), International Wine & Spirit Competition (www.iwsc.net)